تبلیغات
نان مزرعه - دانستنی های نان

دانستنی های نان

نانی را که مصرف می کنید باید نمک کمتر، رنگ تیره تر و سبوس بیشتری داشته باشد تا مانع ابتلا به چاقی ، دیابت و فشار خون شود. 
نانهای تیره تر محتوی املاح بیشتر، فیبر بیشتر و قند کمتری نسبت به نانهای سفیدند. 
انتخاب نانهای تیره تر و پرفیبر (سبوس دار) می تواند نقش موثری در تامین سلامت و ترویج نانهای سبوس دار شهرمان باشد. 
نانهای سبوس دار نقش موثری در کاهش چربی خون ، تامین فیبر مورد نیاز بدن (روزانه 30 گرم) و پیشگیری از چاقی ، سرطان و بیماری های قلبی دارند. 
تا می توانید از غذاهایی که دارای چربی زیاد، قند فراوان و فیبر (سبوس) کم هستند، خودداری کنید؛ چون در ابتلا به بیماری های غیرواگیر و پیری زودرس موثرند. 
تا می توانید زمان استراحت خمیر نان را بیشتر کنید تا خوب ور بیاید و املاح آن آزاد شود. 
تا می توانید زمان پخت نان در تنور را بیشتر کنید (کمتر از 1 دقیقه بد، بین 2 تا 3 دقیقه خوب و 3 تا 7 دقیقه عالی است). 
از زدن دست نشسته به خمیر پرهیز کنید و قبل از شروع کار حتما دست خود را با مایع دستشویی بشویید، چون خداوند گفته پاکیزگی نشانه دینداری است و شستن دست در نانوایی و پاکیزگی در حین کار علامت ایمان و باشخصیتی شماست. 
در حین کار در نانوایی سیگار نکشید تا خاکستر آن روی چانه و خمیر نریزد و قضاوت مشتری را راجع به خود منفی نکنید و باعث فرار آنها از مغازه خود نشوید. 
با دستان خیس و خمیری به پول دست نزنید. 
دستان خمیری خود را در سطل آب جداگانه بشویید و آن را در فاضلاب بریزید. 
خمیرهای خشک روی تخت یا آردهای ریخته شده روی سطح مغازه را به دامداران بدهید. 
قبل از شروع کار با پارچه کلفت و مرطوب سنگ یا سطح تنور خود را تمیز کنید. 
در حین کار با دستان خیس یا خمیری با کسی دست ندهید و به در و دیوار دست نزنید. 
نان خوب نانی نیست که سفیدتر و زیباتر باشد. نان خوب نانی است که سیاه تر و با آرد سبوس دار تهیه شده باشد؛ در غیر این صورت باعث ابتلا به چاقی ، دیابت و افزایش چربی خون و فشار خون در مصرف کننده می شود. 
نان خوب نانی است که ارزش غذایی داشته باشد یعنی از آرد کامل یا سبوس دار تهیه شده باشد. زمان استراحت خمیر آن 1 ساعت و 20 دقیقه باشد نه 20 دقیقه. زمان پخت آن 2 دقیقه باشد نه 20 ثانیه. از مخمر به جای جوش شیرین در ترکیب خمیر استفاده شود. رعایت بهداشت فردی و محیطی در حین کار صورت گیرد و از همه مهمتر مردم نیز آن را خوب نگهداری کنند. 
قبل از سرد شدن کامل نان را دسته نکنید. نان سرد شده را در پلاستیک قرار داده و گره بزنید. سپس با نگهداری در فریزر برای مدت طولانی از نانی ماندگار برخوردار شوید. 
میزان فیبر (سبوس) دریافتی هر ایرانی از نان تنها 5 گرم در روز است ، ولی باید 15 گرم باشد و علت اصلی محرومیت مردم از آن توزیع آردهای سبوس گیری شده بین نانوایان است. 
ضریب گلیسیمی یا گلوکز بعد از غذا در نانهای سفید 2 برابر نانهای سبوس دار است یعنی قند 100 گرم نان سیاه 50 و قند نان سفید حدود 100 است. 
دسته کردن نان داغ روی همدیگر کپک زدگی آن را زودتر می کند، ظاهر آن را از بین می برد و ضایعات نان را بیشتر می کند. 
دادن نان کپک زده به گاو مضر و باعث سرطان زا شدن شیر گاو می شود. 
نان کپک زده را به سطل آشغال بریزید نه این که به دوره گرد بفروشید.بررسی ها نشان می دهد در ایجاد ضایعات نان عوامل مختلفی مقصرند: آرد مصرفی حدود 50 درصد، نانوایان حدود 30 درصد و مردم 20 درصد. سعی کنیم نقش خود را خوب ایفا کنیم تا ضایعات نانمان کمتر شود. 
خرید مازاد بر نیاز یکی از علل ضایعات نان توسط مردم است. از خرید نان اضافی خودداری کنید. 
خوردن نان سبوس دار نه تنها مانع جذب سریع قند و چربی به خون می شود؛ بلکه خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی را 40 درصد کاهش می دهد. 
نگهداری نان در فریزر (دمای منهای 10 درجه) ماندگاری نان را افزایش و نگهداری نان در یخچال ماندگاری آن را کاهش می دهد. 
نانهای حجیم و بخارپز بهتر از نانهای مسطح (مثل لواش و تافتون) سنتی هستند، به شرطی که از آرد سبوس دار تهیه شده باشند نه آرد سفید. 
ارزش غذایی و خواص درمانی نان سبوس دار (نانهای سیاه) 3 برابر نانهای سفید است. 
سبوس موجود در نان سبوس دار با رسوب زدایی مواد زائد از لابه لای پرزهای روده و معده مانع توقف و رشد و تکثیر مواد سرطان زا در بدن می شوند. 
مصرف نانهای سبوس دار در جلوگیری از چاقی و بروز پیری زودرس موثر است. 
مصرف نانهای سبوس دار باعث رفع یبوست و بیماری های بعدی آن مثل واریس و بواسیر و فتق می شود. 
نانهای پخته شده با آرد نامرغوب (ضعیف و کم پروتئین داخلی) زودتر بیات می شود و بیشتر ضایعات خواهد داشت.

ارسال شده توسط sarbaz khoda [cb:post_cre ate_date] | نظرات ()

درباره سایت

مدیر سایت: sarbaz khoda

آمار سایت

بازدید کل :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :

نویسندگان

sarbaz khoda تعداد ارسال ها: 14

نظرسنجی

نظر شما در باره ی محصولات مزرعه چیست؟

تماس با ما